Karper-commissie

Jaarverslag Karper commissie 2018

Er zijn weer een aantal karpers uitgezet!
Het idee speelde al wel langer om voor zowel de Besselinkschans als de Biezenplas een aantal fraai beschubte spiegelkarpers bij in te zetten. Dit om het huidige visbestand nog aantrekkelijker en gevarieerder te maken.
Er zaten een paar mooie exemplaren bij, waaronder een aantal rijenkarpers, volschubs en dwarrelschubs. De karpertjes hebben nu nog een gewicht van zo rond de 3kg, maar hebben de potentie om uit te groeien naar waardige vissen!

Eendenkroos…
Het plan om de bochten van de Biezenplas uit te diepen en iets meer bomen te kappen lijkt zijn vruchten af te werpen! Er is dit jaar (2018) niet of nauwelijks nog een spoor te vinden van het hardnekkige groene kroos. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder de hulp van alle vrijwilligers!
Het onderhouds team, de leden, Hobelman en Bluimink..
Namens LHV De Rietvoorn, enorm bedankt!

De karper commissie wenst iedereen een goede karper vangst.
Wie mooie foto's heeft van de vangst uit de Besselinkschans en/of Biezenplas kan die met de lengte en gewicht mailen naar:

Karper Commissie,