Onderhouds-commissie

Groot onderhoudt Biezenplas op 17 februari 2018

Op onderstaande foto de onderhouds ploeg van 2016.
De onderhouds commissie hoopt dat deze groep groter wordt.

Omdat we aan de Biezenplas nog steeds veel overlast van kroos op het water hebben is daar ons voorstel om er dit jaar begin Juni en begin September een extra dag in te plannen met maaiboot en kraan.
Maar ook staat het bestuur open voor goed onderbouwde suggesties van haar leden.
Tevens zal ook dit jaar op het oude gedeelte ook een wat grotere snoei actie gehouden worden, iets wat ik uit het oogpunt van mijn liefde voor de natuur verwerp maar we zijn nu eenmaal een visvereniging en daar blijft ook dit jaar zwaarte punt liggen.
Ook dit jaar hadden we te kampen met een zeer lage waterstand zodat een maaiboot geen optie was volgens advies van Hobbelman maar misschien moeten wij als vereniging daar eens naar kijken en in de vergadering duidelijke afspraken gaan maken over hoe we de kroos te lijf gaan.

Nu het vastgestelde onderhoud dag op de derde zaterdag van februari weer groot succes was willen we dat dit jaar (17-02-2018) weer doen en ook weer de eerste zaterdag van oktober (06-10-2018).
Natuurlijk is tussentijds onderhoud ook zeer belangrijk en zullen we zo nu en dan ook een beroep op u doen.
Zoals ik vorig jaar als schreef begrijp ik dat dit voor sommigen niet altijd mogelijk is en dat mensen dit niet op een korte termijn kunnen inplannen, maar iets op eigen initiatief doen behoort ook tot de mogelijkheden mits het in overleg met René Garstenveld dan wel Angelo te Plate gaat.

De onderhouds Commissie