Karper-commissie

Jaarverslag Karper commissie 2017

De uitzetting van de natuurlijke grasmaaiers in de Besselinkschans blijkt een zeer goeie keuze te zijn geweest. De overmatige groei van waterplanen die het vissen toen op sommige plekken in de Schans compleet onmogelijk waren geworden lijken nu gelukkig verleden tijd.
De graskarper is er met een gewicht van rond de 3 á 4 kilo ingezet en groeit rustig door. Dat zelfde is ook te zeggen van de schubkarpers die er toen ook bij zijn uitgezet.

Dat doorgroeien kunnen we helaas niet zeggen van de uitgezette spiegelkarpers in de Biezenplas. Nu dat ze er al een behoorlijke tijd vrolijk in rond zwemmen en redelijk te vangen zijn neemt het gewicht van deze vissen helaas niet erg toe, lusten ze maar eendenkroos….

En ja, dat het eendenkroos in de Biezenplas een doorn in het oog is voor zowel de visser als de vereniging zelf moge duidelijk zijn!
Meerdere keren een poging gedaan om het te verwijderen van het water maar tot nu toe zonder groot succes. We staan open voor ideeën!

Verder is de planning om voor dit jaar een aantal mooie volschubs- / rijen- en dubbel rijenkarpers te gaan uitzetten in onze beide wateren. Om zo een mooi gezond en gevarieerd karper bestand te creëren en het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor onze leden.

De karper commissie wenst iedereen een goede karper vangst.
Wie mooie foto's heeft van de vangst uit de Besselinkschans en/of Biezenplas kan die met de lengte en gewicht mailen naar: